Ta vare på bilen din

Når man eier en bil, er det viktig å ta vare på den, og i hverdagen kan man gjøre det aller meste selv. Om en bil skal trives og være tilfreds, trenger den både drivstoff og olje. Bensin eller diesel fylles på bensinstasjon, og det er svært viktig å vite hvilket drivstoff din bil bruker, og å fylle riktig.

Alle som eier en bil, bør kunne sjekke oljen, og om du er i tvil, så hjelper de fleste deg på bensinstasjoner i hele landet. Oljetanken på bilen har en pinne som indikerer hvor mye olje bilen har, og om det er på akseptabelt nivå. Om det er lite, så fyller du på – eller får hjelp til dette. Når det gjelder å skifte oljen, og da gjerne filteret også, kan du enkelt gjøre dette selv. Likevel velger mange et autorisert verksted til å gjøre akkurat dette. Da blir det gjort riktig, og du slipper møkkete hender som er fulle av oljesøl.

Lufttrykk, spylervæske og lys

Andre ting som er nødvendige for å holde bilen sin i stand, og som du bør kunne gjøre hvis du eier en bil, er å sjekke lufttrykket i dekkene. På bensinstasjoner finner du lufttrykkmålere og tabeller som hjelper deg med å sjekke dette. Lufttrykket bør sjekkes jevnlig gjennom hele året, og ikke bare ved dekkskift, som mange gjør.

Ellers bør du ha spylervæske på spylervæsketanken, og du bør vite hvor spylevæsken skal fylles på. Ved regn og skitne veier blir frontruten fort skitten, noe som igjen fører til dårlig sikt.

Kjører du på mørke kvelder, oppdager du fort om du mangler et lys eller to. Likevel må du vite om alle lysene virker før du setter deg i bilen. Ta en sjekk, og skift om det er nødvendig!