Sørg for riktig verktøy i verktøykassa

Hvor mye man gjør selv på bilen hjemme, og hvor mye man trenger et verksted til, varierer veldig blant folk. Noen interesserer seg mer enn andre, og sånn er det bare. Likevel er det noen ting som er nødvendige å ha hjemme for alle bileiere.

Det er viktig med riktig mønsterdybde i dekkene, og for å måle dette, trengs bare et helt enkelt instrument. Dette måleinstrumentet får du kjøpt alle steder der de selger verktøy, og det finnes i både manuelle og digitale versjoner. For å måle mønsterdybden på dekkene dine, kan du til og med bruke en vanlig tommestokk eller et kronestykke.

Helt vanlige ting, som skrujern, skiftenøkkel og fastnøkkel, er kjekke å ha i verktøykassa si når man vil gjøre enkle ting på bilen. Skifte lyspære kan man enkelt gjøre selv, og da kan det være nødvendig å skru løs en skrue for å komme til.

Dekkskift

Når det er på tide med dekkskift, er det mange som får hjelp på et verksted, men dette er en helt enkel sak som du kan gjøre selv. Det mest nødvendige du trenger, er en jekk og noen muttertrekkere. Når det gjelder muttertrekkere, finnes det mange å velge blant. Mange bruker det gode, gamle «hjulkrysset», eller «muttertrekker med latmannsarm», og mener at det er mer enn godt nok, mens andre velger å investere i en elektrisk muttertrekker. Her kan man finne gode og rimelige utgaver som gjør jobben mye enklere for deg.

På kalde dager kan låsen på bilen fryse, og din beste venn i den situasjonen, er en låsspray. Det smarte er å ha en låsspray inne i huset, eller i garasjen – og ikke innelåst i bilen.

En batterilader, eller startkabler, er også noe som er kjekt å ha!