Norges mest populære biler

Hvilken bil man velger i Norge, kommer an på hvor man bor og hvilke behov man har. De aller fleste kjøper bil etter hvor mye man skal kjøre og hva man skal bruke den til, og det er en fordel å tenke seg om før man velger bil. En liten sportsbil egner seg lite som familiebil, og en stor SUV er unødvendig som pendlerbil i byen.

Den typen bil som blir aller mest valgt av norske familier, er den man kaller en «liten familiebil», også kalt kompaktbil. Dette er en modell som er større enn småbilen og mindre enn en mellomstor bil, og den måler mellom 4,15 og 4,5 meter. Typiske biler i kompaktbilserien er Ford Focus, Opel Astra, Honda Civic og Toyota Auris. Mange velger disse bilene av den grunn at motorene har generelt god ytelse, og man får en god størrelse og en fin bil for en forholdsvis rimelig penge.

Elbiler

Når man snakker om populære biler i Norge i dag, er det ikke til å komme utenom elektriske biler. Denne typen bil har eksplodert i popularitet de siste årene, og i dag er det ikke lenger «bare» en bybil. Hvor langt du kommer med en elbil uten å lade, påvirkes av både kjørestil, temperatur, bruk av elektronikk og av antall motbakker, men under de riktige forholdene kan du kjøre nesten 20 mil med de aller beste elektriske bilene. Den elbilen som selger best i Norge i dag, er Nissan Leaf, men også andre elbiler, som for eksempel Tesla, er svært populære, og elbilene dominerer mer og mer av den norske bilparken.

Mest solgte biler

På toppen over de mest solgte bilene i Norge finner vi VW Golf og Toyota Auris, som er typiske «mellomsmå» biler. På listen over de mest solgte bilene finner vi også større biler, som ulike typer SUV, XC60-serien til Volvo, og Skoda Octavia Scout. Fordelene med disse store bilene er at de har gode vinteregenskaper, og de er sikre og lettkjørte samtidig som du ofte får en kraftig motor. Hos SUV og andre tilsvarende biler får du utstyr og ytelse etter hva du betaler for, men også her er det forskjeller, og du kan få en god bil til en grei pris.

Stasjonsvogner

Mange familier, særlig de med de minste barna, som er avhengige av bagasjeplass, velger stasjonsvogn. På salgstoppen over de store stasjonsvognene finner vi VW Passat og klassikeren Volvo V70, som har holdt seg i toppen lenge. Fordelen med en stasjonsvogn er at du stort sett får med deg det du trenger på tur. Den er helt topp å reise på ferie med, og om du skal på butikken, med både barnevogn og 5–6 poser med tomflasker, så er ikke det noe problem. Du får plass til alle fotballene til idrettslaget, om det skulle være nødvendig. Har du hund og trenger et bur i bagasjerommet, er det en stor fordel å ha en stasjonsvogn.

Mange gode biler i Norge i dag

Generelt har vi en god bilpark i Norge i dag. Man velger bil etter behov, og det finnes gode biler innen de aller fleste biltypene!