Gi bilen din et personlig preg med kule felger

Et par kule felger kan gjøre at en helt vanlig personbil ser et par hakk hvassere ut. I dag er de fleste felger laget av aluminium, og siden det er et såpass sterkt og lett materiale muliggjør det mange flotte design og varianter. Felger på 18 tommer med et kult design kan være en flott oppgradering fra standardfelger av samme eller mindre størrelse. Her kan man sette sitt personlige preg på bilen med et mer aggressivt og sportslig design, kanskje med litt krom og blanke detaljer?

I dag kan du finne et stort utvalg av flotte, sportslige felger på nett, les mer her dette for å finne ut mer slik at du kan finne de du liker best.

Stålfelger eller aluminiumsfelger

Tidligere var det vanlig å bruke stålfelger på alle biler, men etterhvert som produksjonsteknologien for aluminium har forbedret seg har man kunnet utvikle flere felger til lavere priser i aluminium. Det er greit å være klar over at aluminiumsfelger med tynne dekk er mer utsatt for skader dersom man kjører over hull eller skader i veibanen. Man må derfor tilpasse kjørestilen dersom man ønsker felger og dekk med et aggressivt og sportslig design på bilen.

Felgstørrelse og kjørekomfort

Når en bil kommer fra fabrikken leveres den vanligvis med felger som er et godt kompromiss mellom sportslighet og komfort. Man kan selvfølgelig bestille litt røffere felger fra enkelte fabrikanter, men om man virkelig skal ha felger som skiller seg ut i fra mengden må man velge selv.

Større felger ser som oftest mer sportslige ut, men det betyr også mindre gummi mellom felg og vei og det går utover kjørekomforten. Det er også viktig å velge felger utifra kjøreforholdene da det kan påvirke bilens kjøreegenskaper. For eksempel vil felger med store åpninger samle opp mer snø på vinteren og dette kan gjøre at bilen ikke oppfører seg som forventet.

På moderne biler kan man i de fleste tilfeller ha felger opp til 18 tommer uten videre modifikasjoner eller tilpasninger, men om man ønsker større enn dette må man gjøre endringer i hjulbuer og hjuloppheng, samt at dette må godkjennes av Biltilsynet.