Dette må du tenke på før du starter et bilverksted

Har du lyst til å gjøre et yrke ut av hobbyen din og starte et bilverksted? Som arbeidsgiver er du ansvarlig for at verkstedet har et sunt inneklima.

En behagelig temperatur er en viktig del av et godt inneklima. Temperaturen bør normalt ligge mellom 19 og 26 grader. På et bilverksted foregår det mye fysisk arbeid. Hvis det er for varmt blir man fortere sliten og trøtt, og hvis det er for kaldt er det vanskelig å bruke hendene og fingrene effektivt. En jevn temperatur og frisk inneluft er også viktig for å forhindre forkjølelse og annen sykdom.

For at de ansatte skal ha det komfortabelt lønner det seg å skaffe gode arbeidsklær. Da kan de skifte til passe varme klær som er lette å bevege seg i, og som tåler og vaskes på høy temperatur. Sørg også for at de ansatte har tilgang til et garderobeskap hvor de kan henge arbeidsklærne sine. På https://www.witre.no/no/wno/garderobeskap finner du praktiske og flotte garderobeskap som er oversiktlige og har plass til både skittent og rent arbeidstøy.

 

Riktig temperatur er vel så viktig som kvaliteten på inneluften

 

Et godt inneklima kommer alle til gode. Et sunt inneklima reduserer faren for at de ansatte får helseplager som luftveisinfeksjoner og astma. Det reduserer også forekomsten av plager som hodepine og tretthet. Med et godt inneklima vil dine ansatte yte bedre, være mer produktive og reise opplagte hjem fra jobben. Et godt ventilasjonssystem er nøkkelen til et godt inneklima. Ventilasjonssystemet bør følge normene i «Klima og luftkvalitet på arbeidsplassen», som er en veiledning du kan lese på Arbeidstilsynets sider.